Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium


Ismét Wardos diákok a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjében

Április 27-én, szombaton rendezték meg a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjét, melyen iskolánk 6. évfolyamos csapata is rész vett.

A döntő hagyományosan Szolnokon került megrendezésre. A verseny feladatai a levegő és levegőszennyezés, valamint a Körös-Maros Nemzeti Park témaköréhez kapcsolódtak.

Az 5-6. osztályosok országos döntőjébe 16 csapat érkezett. A verseny három részből állt. A döntős résztvevőknek készíteni kellett egy röplapot (dokumentációt), melyben felhívják az emberek figyelmét, hogy mi mindent tehetnek a tisztább levegőért. A röplap kihelyezése után egy tesztfeladatot kellett megoldani, majd egy kiselőadást kell tartani minden csapatnak a légszennyezés egészségkárosító hatásairól.

Iskolánk diákjai, Sorbán Panna, Szabó Helka és Veszelszki Orsolya az 9. helyen végezek a tesztfeladatok és szóbeli előadások összesített versenyében. A zsűri pontozása alapján dokumentációjukka a 4. helyezést érték el.

A csapattagok sikeréhez szívből gratulálunk.


KIDS atlétika

Április 26-án rendezték az idei országos KIDS atlétika versenyt Albertirsán.
Az alsósok közül a Hárompróba összetett versenyében (távolugrás – futás – kislabdahajítás) Mezey Fülöp 2.a osztályos tanuló II. helyezést ért el.
Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!


Vívónk sikere az Országos Diákolimpián

Molnár Lehel, iskolánk 6.b osztályos tanulója az elmúlt hétvégén első helyezést ért el az Országos Diákolimpián vívásban. Gratulálunk a szép eredményhez!


LÜK siker!

A 2019-ben megrendezésre kerülő LÜK-bajnokságra az ország minden részéből több ezer 2, 3. és 4. osztályos kisdiák jelentkezett. A többfordulós versenyen a gyerekek magyar nyelv, matematika és logika témakörökben mérték össze tudásukat. Iskolánkat a harmadik osztályból, Konecsni-Herényi Botond, Kontra Dóra, Tóth Dávid, negyedik osztályból pedig Csikós Emese, Asztalos Botond és Tóth Farkas Teo képviselte. Kontra Dóra és Tóth Farkas Teo második helyezést ért el, gratulálunk nekik!


Diákjaink sikere a Rajeczky-versenyen

Március 28-án a zeneművészeti szakgimnázium tizenhat diákja vett részt szép eredménnyel a Rajeczky Benjaminról elnevezett XX. Gregorián- és népdalének-, népi hangszeres versenyen. Sokszínű, színvonalas minősítő megmérettetés volt. Íme az eredmények:

Horváth Tünde 10.z, népi hegedű (felkészítő tanár: Virágvölgyi Márta): arany

Piacsek Péter 11.z, szóló citera (felkészítő tanár: Bennő Katalin): kiemelt arany
Kovács Liliana 9.z, citera-ének (felkészítő tanár: Bennő Katalin): arany

Mokos Csongor 9.z, duda (felkészítő tanár: Istvánfi Balázs): kiemelt arany

Citera csoport - Hauser Veronika 12.z, Piacsek Péter 11.z, Szendrődi Hanga 11.z, Orbán Kata 9.z, Kovács Liliana 9.z (felkészítő tanár: Bennő Katalin): kiemelt arany

Gregorián kamarakórus - Dudinszky Kata 10.z, Koós-Hutás Mandula 10.z, Rakonczai Maja 11.z, Horváth Csenge 9.z, Bálint Zsófia 9.z, Ütő Imre 9.z, Kovács Dániel 9.z, Lénárt Márton 9.z, Tesselaar Dániel 12.z (felkészítő tanár: Rudolf Krisztina): arany

Gratulálunk a diákoknak és minden felkészítő tanárnak!