Green Classroom rajzpályázat

 

....A "Green Classroom" csapat országos rajzpályázatot hirdetett meg iskolák energiahatékonyságának növelésének témájában Milyen lesz a jövő energiabarát iskolája? címmel. Iskolánk 1.a osztálya sikeresen vett  részt az országos rajzpályázaton, és a 6-8 évesek kategóriájában a több tucat beérkezett munka közül 3. helyezést ért el. 

Az alkotás érdekessége, hogy csak újrahasznosított anyagokat használtak fel. Munkájukat egy hosszú anyaggyűjtési időszak előzte meg, amikor is kigondolták, hogy mit mire is lehetne felhasználni, és be is gyűjtötték a szükséges anyagokat.

1.kép: A jövő iskolája

Ezt követte a tervezés, amikor megrajzolták az elképzeléseiket. Majd mindenki kiválaszthatta az őt leginkább érdeklő területet, és csoportokat alkotva megvalósíthatták ötleteiket. A munka során újabb és újabb kreatív ötletek születtek, a gyerekek vidáman, felszabadultan dolgoztak. Az alkotás kiállításra került a Climate-KIC Innovációs fesztiválján Birminghamben 2015. október 28-30. között. További információk a https://www.facebook.com/zoldrajzpalyazat/ linken találhatók. 

2.kép: Kerékpártároló

Nagyon örömünkre szolgál, hogy megnyertük a "Legzöldebb iskola díjat" is. A címmel járó díj egy látogatás az Organica Water (www.organicawater.com) által tervezett budapesti innovatív szennyvíztisztító és újrahasznosító üzemébe.

3.kép: Játszótér, és szelektív hulladékgyűjtő