Ward Rádió, az év diákrádiója


Iskolánk 2016-ban indult iskolarádiója, a Ward Rádió a DUE Médiahálózat 2017. évi Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán 3 műsorral pályázott, amelyből kettőt a zsűri dobogós helyezésben részesített az év diákrádiója és diákrádiósa kategóriában az 1. illetve a 3. helyet is a Ward Rádió nyerte. Ennek jutalmául a szerkesztőség a díjakat a 24. DUE Ifjúsági Sajtófesztiválon vehette át május 19-én pénteken.

A helyezés azért is különösen nagy szó, mert vetélytársaink infrastrukturális felszereltsége, eszközeikből adódó lehetősége jócskán meghaladja a mi lehetőségeinket. Ezzel a győzelemmel bebizonyítottuk, hogy nem az eszköz számít - bár megkönnyíti a munkát - hanem az elhivatottság, a jó csapatmunka és az tehetség.

A díjátadó lehetőséget biztosított, hogy a fiatal újságírók betekintést nyerjenek a média világába, többek közt médiaszereplőkkel, hírességekkel folytatott beszélgetések, interjúk készítése által. A hírességek listája a teljesség igénye nélkül: Varga Dániel, Szívós Márton, Kiss Gergely vízilabdázók, Nagy Ervin színművész (a Kincsem című film főszereplője), Nessaj és VR Pisti vloggerek, Stohl András színművész és rádió-műsorvezető, Janklovics Péter humorista és rádió-műsorvezető. A velük készített interjúinkat külön adásban hallhatja majd mindenki!

A Ward Rádió szerkesztősége