Wardos diákok a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjében!

Curie Környezetvédelmi Emlékversenyre iskolánkból két háromfős csapat nevezett. Az első, levelező fordulót és a területi döntőt is sikeresen teljesítve mindkét csapat bekerült a verseny országos döntőjébe. A döntőt április 22-én, Szolnokon rendezték meg a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán.

A versenyre minden csapatnak egy újrahasznosított anyag(ok)ból készült használati tárgyat kellett készíteni, melyet az egyetem aulájában kiállítottak.
A verseny első felében a csapatoknak egy teszt feladatlapot kellett megoldania. A feladatok három tématerülethez kapcsolódtak, melyek a hétköznapi mérgeink (mit eszünk, mit iszunk, digitális szennyezés) (1), veszélyben az élővilág (2) és a Fertő–Hanság Nemzeti Park (3) voltak.
Ezt követően a csapatoknak ötperces kiselőadást kellet tartaniuk saját településük hulladékgazdálkodásáról, hulladékhasznosításáról.
A zsűri a tesztek eredményeit, az előadásokat és a készített használati tárgyakat is pontozta, s ezeket összesítve született meg verseny eredménye.
Iskolánk 7-es diákjai (Kubon Katalin, Szántó Balázs és Tegzes András) a 7-8. osztályosok versenyében a 14. helyen, 9-es diákjaink (Egressy Dániel, Hamar Boldizsár és Schandl Anna Terézia) pedig a 9-10. osztályosok csoportjában a 9. helyen végeztek.
A sikeres szerepléshez mindkét csapat tagjainak szívből gratulálunk. Reméljük, hogy iskolánk diákjai a jövő évben is hasonló lelkesedéssel és szép eredménnyel vesznek majd részt a versenyen.