Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium


DÖK adománygyűjtés

Tisztelt Szülők! 

Iskolánk Diák Önkormányzata már évek óta készségesen áll diákjaink rendelkezésére. Első és legfontosabb feladatunknak az egységes gimnáziumi közösség kialakítását tartjuk, ennek érdekében rengeteg színes és izgalmas programot szervezünk a középiskolás tanulóknak. E programoknak hála gólyáink is hetek alatt válnak a gimnáziumi közösség tagjaivá. A gólyatábor alatt az újonnan érkezettek, nekünk hála, gyorsan megismerkednek a középiskolás évek nehézségeivel és gyönyöreivel. Éves programjaink még a Gólyabál, a Farsang, a tavaszi Party. Emellett meglepetésekkel készülünk a diákoknak Mikulás napjára is.


Tankönyvosztási tájékoztató 2019

Tisztelt Szülők!

A 2019/20-as tanévre a tankönyvek augusztus 2-án megérkeztek az iskolába. A korábbiakhoz hasonlóan ebben a tanévben is az 1‒9. évfolyam minden tanulója alanyi jogon ingyenes tankönyvre lesz jogosult.

A 10‒12. évfolyam tanulói közül továbbra is azok kapnak ingyenes tankönyvet, akik támogatásra szorulnak, s ezt igazolják is az átvételkor a már megszokott módon (nagycsaládosok, tartósan betegek, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők).
A fizetősök utalással is kiegyenlíthetik a tankönyvek árát a KELLO szülői felületén keresztül. A csekkek augusztus végére várhatók.

Az alsó tagozatosok az első tanítási napon a tanító néniktől kapják meg a tankönyveket.

A többieknek a tankönyvek osztása az alábbiak szerint alakul.

5. évfolyam

szept. 2-án az osztályban

6. évfolyam

aug. 29. 9–¾ 11 óráig

7. évfolyam

aug. 29. 11– 1 óráig

8. évfolyam

aug. 29. ¼ 2– 3 óráig

9. évfolyam

gólyatábor alatt

10. évfolyam

aug. 30. 9–¾ 11 óráig

11. évfolyam

aug. 30. 11–1 óráig

12. évfolyam

aug. 30. ¼ 2– 3 óráig

 

A tankönyvosztás helyszíne (az 1–5. évfolyam kivételével) a földszinti biológiaterem lesz.


Kérem, hogy a beosztás alapján jöjjenek! Ezzel tudjuk gyorsítani és gördülékennyé tenni az osztást. A testvérek természetesen egyszerre vehetik át a könyveket!
Aki nem tudja átvenni a könyveit, kivételes esetben az első tanítási héten is megteheti, azonban a biológiatermet a tanítás megkezdéséig ki kell üríteni, úgyhogy kérem, hogy lehetőség szerint mindenki vegye át a tankönyveket!
Kéréseikkel, kérdéseikkel a lenti címen fordulhatnak hozzám.
 
 
Üdvözlettel:
Dávidné Bajor Ágota
davidne.agota@wardmaria.hu


Országos Kompetenciamérés - Tájékoztató

A közoktatási törvény 99. § (4), (5) bekezdéseiben foglaltak szerint az ország összes 6. 8. és 10. osztályos tanulójának - azonos időpontban és azonos körülmények között - országos kompetenciamérésen kell részt vennie. A mérés során a tanulók 4 db 45 perces felmérőlapot töltenek ki (matematika és szövegértés tesztek).

A felmérés időpontja: 2019. május 29. szerda

A mérésre a szokott időben kell az iskolába beérkezni, a mérés egységesen 8:00-kor kezdődik az osztálytermekben. A mérés napja tanítási napnak minősül, melyet az érintett tanulók a mérésben való részvétellel teljesítenek. További kötelező tanórai foglakozás – művészeti és a testnevelési órák kivételével – számukra nem szervezhető.

A tanulók hozzanak magukkal tollat (legalább kettőt), vonalzót, számológépet.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mérés napján a tanulók saját nevükre szóló Névkártyát kapnak, amelyen szerepel a tanuló Mérési azonosítója. A Mérési azonosító segítségével tudják megtekinteni a tanuló mérésben elért eredményéről készülő egyéni jelentést 2020. február 28-tól a https://www.kir.hu/okmfit honlapon, a Tanulói jelentés menüpont alatt.

Fontos! A mérés napján egy Tanulói kérdőívet is hazaküldünk a tanulókkal. Tisztelettel kérjük a kedves Szülőket, hogy ezeket kitöltve küldjék vissza nekünk május 30-án (csütörtök).

Segítségüket ezúton is nagyon köszönjük!

A Vezetőség


ORSZÁGOS IDEGEN NYELVI MÉRÉS

2019. május 22- én szerdán a 6. és 8. évfolyam tanulói részt vesznek az országos idegen nyelvi mérésben. Ezen a napon a 6. évfolyamos tanulók számára a mérés 8 órakor kezdődik, a 8. évfolyamos tanulók számára a mérés 10 órakor kezdődik. A mérés során 2*30 perces tesztet írnak (olvasott szöveg értése és hallott szöveg értése). A felmérésben használt tesztek a felmérés befejezéséig titkosak, tehát nem ismerhetik meg az érintettek (tanárok, iskolavezetés, szülő) sem. A felmérés után azonban az érdeklődők megtekinthetik a felmérés anyagait. A mérés napján a tanulók saját nevükre szóló Névkártyát kapnak, amelyen szerepel a tanuló mérési azonosítója. Kérjük, hogy a Névkártyákat őrizzék meg az eredmények megtekintéséhez! Segítségüket köszönjük!

A mérés előtt/után normál tanítási nap lesz.