Incze Katalin (11. a) a Pázmány Péter Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara által szervezett országos Bölcs-Ész versenyen történelemből 2. helyezést ért el! Felkészítő tanára Némethy Kálmán tanár úr. Mindkettejüknek szeretettel gratulálunk! 
b_520_0_16777215_00_images_Aktualis_bolcs_esz_verseny.jpg

estri.jpg

Örömmel hirdetjük, hogy csapatunk (Csósza Hajnal, Gáti Veron és Takács Bori, 10.a-z) továbbjutott az országos ESTÖRI-Kreatív Történelmi Verseny 2. fordulójába! A Lányoknak további drukkot kérünk és gratulálunk nekik! :)

b_520_0_16777215_00_images_Aktualis_hirdetes_BWMI_Tudastar01_drBalazsBoglarka_Hangegeszsegtan.jpg

Amikre büszkék vagyunk: december utolsó iskolai hetében lányaink megnyerték a kerületi röplabda diákolimpiát, továbbá 10 csapat közül egész napos tornán a gimnázium vegyes röplabda csapata a budapesti amatőr MIX kupán is győzedelmeskedett. A csapattagok: Bartos Enese, Robotka-Benkeházi  Márk, Bogár Zsombor, Gáti Veronika, Szerbák Dániel, Szerbák László, Szerbák Veronika és Szlávik Boglárka.

Az ötödik osztályosok kerületi történelem versenyén a résztvevő 17 csapat közül az 5.a csapata 1. helyet, az 5.b egyik csapata 3. helyet, a másik pedig 4. helyet szerzett.
A múlt héten lezajló Cultura Nostra Kárpát-medencei középiskolai történelem verseny első fordulóján induló hat csapat közül pedig négy csapat jutott tovább a második fordulóba.

Gratulálunk nekik és büszkék vagyunk rájuk!

A Bonyhádi Evangélikus Gimnázium és a Pécsi Orvostudományi Egyetem közösen szerveztek egy országos középiskolai biológia versenyt azon 11.-12. évfolyamos diákok számára, akik különösen érdeklődnek az ember anatómiája, élettana, és a biokémia iránt (azaz főleg az orvosi egyetemre készülőknek). A kétfordulós versenyre 152-en jelentkeztek, és 27-en jutottak be a tavaszi döntőbe, ebből huszonöt 12.-es, és két 11.-es diák. Ez utóbbi két diák közül az egyik Veszelszki Ambrus, a 11.B. osztályból! Gratulálunk Ambrusnak és felkészítő tanárnőjének Tiszáné dr. Kósa Eszternek!

Kiegészítő információk