Kezdetét vette a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A felvételizők legfeljebb hat helyet (ebből hármat díjmentesen) jelölhetnek meg az E-felvételiben a 2017. február 15-i jelentkezési határidőig.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információkról és az intézmények által meghirdetett képzésekről a jelentkezők a Felvin elérhető Felvételi tájékoztatóban olvashatnak. Ez tartalmazza a meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat. Az intézmények által meghirdetett szakok az Egyetemek, főiskolák vagy a Szakkereső menüpontokban böngészhetők.

Január végéig jön a kiegészítés

Az online Tájékoztató január végéig várhatóan frissül a hivatalos kiegészítéssel, amely tartalmazza a megjelenés után történt esetleges változásokat. A jelentkezés benyújtása előtt tehát elengedhetetlen a kiegészítés során módosított információkat is átnézni, hiszen hatással lehetnek a korábban kialakított felvételi stratégiára.  

Jelentkezési határidő: 2017. február 15.

A nyílt napok listáját itt érhetik el.

A teljes listát ide kattintva érhetik el.

Ide kattintva letölthetik a közleményt a 2017. évi felsőoktatási felvételi eljárások során aktuális szakokról, érettségi vizsgatárgyakról és többletpontokról.

Kiegészítő információk