Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium


Anyajegy előadás - beszámoló

„Döbbentem tapasztalom, hogy hiába vagyok a közepén az életemnek, hiába vagyok én a Mama, mégsem vagyok az a nagy és mindenható lény, akinek annak idején az éppen ennyi idős szüleimet láttam. Felnőtt vagyok, de nem vagyok eléggé erős.” (Szabó T. Anna)

      „Mikor szoptasson egy anya? Rögtön felveszem-e a gyereket, ha sír? Mikor kell sapkát adni rá és mikor inkább levenni? Ezekre a kérdésekre mindenki jobban tudja a választ. Tulajdonképpen mindig mindenki jobban tudja, hogy mit kellene csinálnia egy anyának. Tudja ezt a buszvezető, a szomszéd néni és az összes rokon. Egy valamit biztosíthatok a ma estével kapcsolatban: az itt ülő anyukák, kismamák és hölgyek nem fogják megtudni, hogy mitől lesznek jó anyák vagy mit rontottak el gyermekük nevelésekor. Egy dolog biztos: az előadás egy tükröt tart és elgondolkodtat az anyaságról és a nőiességről.” – 2017. szeptember 11-én este a teltházas Tolnay Klári Teremben ezekkel a gondolatokkal vezette fel Steiger Anita az Anyajegy című előadást, amelyet 30. alkalommal adott elő a bábszínész.


Művészeti nevelés

A 2017-2018. tanévre készülve, rövidesen beosztásra kerülnek a „Művészeti nevelés” órák csoportjai. Ez jövőre is kötelező, órarendbe beépített, osztályozott, de a listából választható tanóra lesz a 9-11. évfolyamok számára. Ehhez szeretnénk felmérni, hogy ki-ki, melyik tárgy foglalkozásait szeretné jövőre látogatni az órarendi tanórák keretében. Kérjük, hogy a felsorolt csoportok közül hármat jelöljetek meg sorszámozva (1., 2., 3.), jelezve a szervezők részére, hogy melyiken vennétek részt legszívesebben! Igyekszünk a kéréseteket figyelembe venni, de eltérés lehetséges!
A művészeti nevelés leírása és a csoportok bemutatkozása 2017. június 6-ától megtekinthető a honlapon a „Művészeti nevelés” fül alatt.
A csoportok csak kellő létszámú jelentkező esetén indulnak.

Jelentkezési lap >>>>

Fotószakkör >>>>

Kézműves >>>>

Gimnáziumi kórus >>>>

Kreatív írás >>>>

Rádió >>>>

Vizuális kultúra >>>>

Színjátszó >>>>

Társastánc >>>>

Retorika >>>>

Iskolaújság >>>>