Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium


Ismét Wardos diákok a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjében

Április 27-én, szombaton rendezték meg a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjét, melyen iskolánk 6. évfolyamos csapata is rész vett.

A döntő hagyományosan Szolnokon került megrendezésre. A verseny feladatai a levegő és levegőszennyezés, valamint a Körös-Maros Nemzeti Park témaköréhez kapcsolódtak.

Az 5-6. osztályosok országos döntőjébe 16 csapat érkezett. A verseny három részből állt. A döntős résztvevőknek készíteni kellett egy röplapot (dokumentációt), melyben felhívják az emberek figyelmét, hogy mi mindent tehetnek a tisztább levegőért. A röplap kihelyezése után egy tesztfeladatot kellett megoldani, majd egy kiselőadást kell tartani minden csapatnak a légszennyezés egészségkárosító hatásairól.

Iskolánk diákjai, Sorbán Panna, Szabó Helka és Veszelszki Orsolya az 9. helyen végezek a tesztfeladatok és szóbeli előadások összesített versenyében. A zsűri pontozása alapján dokumentációjukka a 4. helyezést érték el.

A csapattagok sikeréhez szívből gratulálunk.


KIDS atlétika

Április 26-án rendezték az idei országos KIDS atlétika versenyt Albertirsán.
Az alsósok közül a Hárompróba összetett versenyében (távolugrás – futás – kislabdahajítás) Mezey Fülöp 2.a osztályos tanuló II. helyezést ért el.
Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!


Tankerületi úszóverseny eredmények

Január 14-én iskolánkból 16 tanuló vett részt a belső pesti iskolák számára rendezett tankerületi úszóversenyen, mely a Ludovika Arénában került megrendezésre. Erős mezőnyben, melyet az úszás rokon sportágainak élversenyzői is színesítettek, a következő eredmények születtek:


Kids Kupa Úszóverseny

Április 8-án került megrendezésre a Kids Kupa Úszóverseny és Kéttusa Kecskeméten,ahol 5 tanuló képviselte az iskolánkat. A fiúk becsületesen helyt álltak.

4x 50 m-es gyors váltóban 5. helyen végeztek. (A váltó tagjai: Szántó Balázs, Greskovits Péter, Szénási Barnabás, Kardos Krisztián)

Várkonyi Balázs Kéttusa (100m gyors és 800 m terepfutás) Egyéni Bajnokságban 3. helyezést ért el rendkívül szoros mezőnyben!


Budapesti Döntő - mezei futás


A Diákolimpia Mezei Futóverseny Budapesti Döntőjén március 29-én iskolánk V. kcs-os fiú csapata (Oszkó Botond 10.b, Hernády András 10.b, Jász Mihály 11.b, Parai Dávid 9.a) a 19 csapatból a 4.helyet szerezte meg . Egyéniben Hernády András (10.b) a 8. helyen ért be 100 fős mezőnyből.
A III. kcs-os lány csapat nagyot küzdve a 17. helyen, a fiú csapat pedig a 20. helyen végzett. Várkonyi Balázs (6.a) a 12. helyen ért célba a 140-ből.
Gratulálunk!