Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium


Adventi szeretetszolgálat

A Katolikus Karitász két helyszínre is hív minket:

  • Egymillió csillag a szegényekért - Szolidaritási nemzetközi caritas program népszerűsítése a Vörösmarty téren.

  • Angyalbatyu program népszerűsítése a Szent István Bazilika adventi vásáron - Csomagok fogadása, adományok fogadása. A Karitász faház a Zrínyi utcában lesz.

A programok célja az emberek figyelmének fokozott ráirányítása arra, hogy körülöttünk vannak sokkal szegényebb, nélkülöző emberek, akikre oda kell figyelnünk. Az önkéntesektől feladatukban nem adománygyűjtést várunk, hanem az akció megértését, és érzékenyítést, továbbadását az érdeklődők felé.

A jelentkezéseket a galambos.szilvia@wardmaria.hu címen várom.


Szeretetszolgálat - Család és Karrier

A Három Királyfi Három Királylány Alapítvány szervezésében a Család és Karrier sorozat következő előadása

 

Időpont: 2018. december 3-án hétfőn, 17:30-tól

Helyszín: SOTE Budapest 1089, Nagyvárad tér 4.

Az előadás előkészítésében és lebonyolításában lehet segíteni a helyszínen:

18:00 Kádár Annamária: Önismeret, önbecsülés szerepe a párkapcsolatokban 
19:20 Dr. Pilling János: Vágytakaró. Szexualitás a házasságban

(A segítőknek az előadás ingyen megtekinthető)

Jelentkezni a: galambos.szilvia@wardmaria.hu címen lehet.


KEF Egészségnap

2018. november 23-án az V. kerületi KEF (Kábítószerügyi Egyeztető Fórum) szervezésében nyolcadik osztályos diákjaink egészségnapon vettek részt. A játékos-ismeretszerző vetélkedő célja drog, alkohol prevenció volt. A kerületi iskolák résztvevő csapatai osztályközösségük számára pénzjutalomban részesülnek. Köszönjük 8. a osztályos diákjainknak, amiért képviselték iskolánkat!


Segítség adománygyűjtésben

2018. december 1-jén, december 9-én, 12-én, és 13-án szeretetszolgálatos diákok segítségét várják a Corvin plázánál lévő Príma CBA-nál.

Jelentkezni: galambos.szilvia@wardmaria.hu címen lehet!


Szeretetszolgálat a parajdi sóbarlangban Böjte Csaba árvái javára

December 14-16- án buszos kirándulás keretében a Három Királyfi Mozgalom szervezésében szeretetszolgálatos diákjainkkal részt veszünk az Angyalváró program lebonyolításában.

Konkrétan az alábbi tevékenységeket jelenti: adománygyűjtés, ajándékcsomagolás, gyerekcsoportokkal való foglalkozás és iskolánk méltó képviselete az önkéntesek és az árvák között.

Ha szeretnél jönni, az alábbi időpontokból válassz legalább egy alkalmat 2018. december 1-jén és/vagy december 9-én, 12-én, 13-án a Corvin plázánál lévő Príma CBA-nál szervezett tartós élelmiszergyűjtésbe kapcsolódva.

Jelentkezés: galambos.szilvia@wardmaria.hu címen, motivációs levéllel, melyben megfogalmazod, miért szeretnél részt venni a programban, és írj néhány játék ötletet is, amit általános iskolás gyerekekkel lehet játszani, szerinted jó és szívesen vezeted is ezt a játékot!