Adó 1% felajánlása

Alapítványunk és a hozzá tartozó adószám:

Budapest:

Ward Mária Iskola Alapítvány: 18103081-1-41
Bankszámlaszám: 10404089-40818265

 

Most egyszerűbben rendelkezhet! Olvassa el a lenti tájékoztató Önre vonatkozó bekezdését!

Az egyházi 1%-ról is az EGYSZA lapon rendelkezhet a kiválasztott egyház négyjegyű technikai számának beírásával (Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011).

Hogyan rendelkezhet az adó 1+1 %-ról?

1. Ha önadózó

Az adóbevallását (a 1453-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot (adóbevallás EGYSZA jelű lapja) 2016. május 20-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton). (Nem kell kisborítékot használnia, sem a mellékelt lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

2. Ha a munkáltató készíti el az adóbevallását

Nyomtassa ki a rendelkező nyilatkozatot és vágja körbe, úgy hogy beleférjen egy kisborítékba, majd töltse ki. (Az adó 1 százalékokról szóló nyilatkozatot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Ha egyház javára is rendelkezik adójának másik 1%-áról, akkor írja be a támogatni kívánt egyház négyjegyű technikai számát az üres mezőbe. Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel pontosan a nevét, állandó lakcímét és adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2016. május 10-ig.)

3. Ha már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról

Készítse el a rendelkező nyilatkozatait tartalmazó borítékot az előző bekezdés szerint!

A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához 2016. május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

4. Ha az adóhatóság készíti el az adóbevallását

Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki a rendelkező nyilatkozatot és adóbevallásával együtt küldje vissza.

Az egyszerűsített bevallás esetén az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó bejelentéssel egyidőben, az adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon (1553NY-EGYSZA) legkésőbb február 15-ig.

Üdvözlettel és köszönettel: Congregatio Jesu Magyarországi Tartománya

(A nyilatkozatot a következőképpen tudja kinyomtatni: rákattint az egér jobboldali gombjával s a felnyíló kis ablakban "Kép nyomtatása..." opciót választja.)