Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium


Gimnáziumi kórusunk a Városházán

Iskolánk gimnáziumi kórusa egy héttel ezelőtt, június 7-e kedden, a Városháza dísztermében lépett fel a Bárczy István-díjak átadási ünnepségén. "A kitüntetés a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez és ezáltal a főváros fejlődéséhez." (forrás: Budapest portál | Átadták az idei Bárczy István-díjakat) A kórus magyar szerzők műveivel kedveskedett a díjazottaknak. Csíky Boldizsár Csöndes dal (Weöres Sándor versfeldolgozás); Bárdos Lajos Tiszai dallamok (népdalfeldolgozás) és Üszküdárban (török ballada); Vavrinecz Béla Széles a Balaton (népdalfeldolgozás) és Daróczi Bárdos Tamás Üszküdárá vegyeskari műve (vidám ballada) hangzott el.

 


Bástya Utcai Óvoda


Február 28-án délelőtt a Bástya Utcai Óvodába mentünk immár 3.alkalommal a felsős kórussal, hogy együtt zenéljünk az ovisokkal és énekeljünk nekik.
A gyerekek nagyon aranyosak voltak, lelkesen énekeltek, tapsoltak és kapcsolódtak be ütős hangszerekkel a közös zenélésbe. Igyekeztek feismerni a nagyok hangszereit hallás után, ami nem volt mindig nagyon könnyű.
A kórusunknak annyira tetszett az együttlét az ovisokkal, hogy szívesen maradtak volna még egész napra.
Reméljük, jövőre ismét elvihetjük a zene, zenélés örömét a kicsiknek.
Bakonyiné Marton Katalin