2013. május 3-án tartottuk iskolánkban a gimnáziumi ballagást.

Gimis ballagás 2013

2013. május 3-án tartottuk iskolánkban a gimnáziumi ballagást.

A gimnazisták már reggeltől díszítették a bejáratot, folyosókat, termeket, így kora délután, mikor az utolsó osztályfőnöki órára megérkeztek a ballagók, már csodálatos pompában állt minden.
Talán még sosem volt ilyen szép az épület!

Mindkét búcsúzó osztály körbejárta az iskolát: sok-sok termet, folyosót és végül a tornatermet is. Itt meglepetésre akadálypálya várta a diákokat: bóják és kötelek, zsámolyok között kellett utoljára lépéseket tenni, összekapaszkodva, játékosan búcsúzva a 4-12 év fontos helyszínétől.

Ezután lassan, méltóságteljesen végigballagtak az osztályok a Molnár utcából az Egyetem téri templomba. Talán ez volt az „igazi” ballagás: az utolsó vonulás az iskolából a templomba így együtt, megmutatva országnak-világnak, hogy kik vagyunk, kikké váltunk, honnan jöttünk és hová tartunk. A hozzátartozók kísérő „serege”, óvó-védő, de már hátrébbhúzódó jelenléte is mélyen szimbolikus, szép esemény volt.

A ballagás koronáját a szentmise jelentette. Szőke Gábor atya jelenlétével, beszédével, mozdulataival, humorával bensőségessé varázsolta ezt az ünnepet, utolsó ajándékként önmagát és az Úr Jézust adva a két végzős osztálynak, akikkel annyi lelkigyakorlatos élmény kapcsolta össze.

A szentmise után rövid ünnepség következett: Kaszap Viktória CJ igazgatónő beszéde után a 11-esek nevében Vida Gergely búcsúztatta a ballagó osztályokat, majd Pethő Eszter és Lautner Zsófia köszönt el a végzősök nevében. Ward Mária díjat kapott: Kiss Bernadett (közösségi munkájáért és tanulmányi eredményéért), Hesz Tamás (tanulmányi eredményéért), Lautner Zsófia (tanulmányi eredményéért) és Rózsás Tamás (közösségi munkájáért).

Izsák Margit
a 12.b osztály osztályfőnöke