Dokumentumok, bejelentés

Védelmi csoport

 

Budapesti Ward Mária Iskola Védelmi Csoport

Bemutatkozás

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium fenntartójának indítványával, az iskola közösségének védelmére, a felmerülő — a gyermekvédelem területét érintő — panaszok meghallgatására, a bántalmazások és visszaélések első kivizsgálására, a nevelőtestület véleményének kikérése után, az igazgató háromfős Védelmi Csoportot állított fel.

A Védelmi Csoport a nevelőtestületet képviselő három tagból áll. Közéjük egy főt delegál az iskola vezetősége, két főt az iskola nevelőtestülete.

A Védelmi Csoport feladata, hogy minden beérkező vagy észlelt panaszt, jelzést, bejelentést (a továbbiakban: bejelentés) alaposan vizsgáljon ki, értékelje a vizsgálat eredményét, majd a vizsgálat eredményéről tájékoztassa a megfelelő további fórumot.

A bejelentés érkezhet a jelzési protokoll (ld. melléklet) alapján, az iskola bármely tanulójától és dolgozójától, bizonyos ügyek kivizsgálására felállított fegyelmi bizottságtól (az általuk tárgyalt eset kapcsán felmerült jogsértésről), illetve a sértett fél részéről, valamint a kiskorú tanuló szülőjétől (gondviselőjétől).

A bejelentéseket a vedelmicsoport@wardmaria.hu címen várjuk.

Védelmi csoport szabályzata

Jelzési protokoll

Eset-bejelentőlap (letölthető)