Az idei Szalagavató bál is szép emlék és ezért köszönet jár minden áldozatot hozó Szülőnek, Tanárnak és Diáknak.

Szalagavató 2012

A jeles eseményben iskolánk igazgatónője, Kaszap Viktória CJ nővér köszöntötte a diákokat. Felidézte a Szalagszentelő mise élményét, és előre tekintett. Emlékeztette a családokat arra, hogy ezután másként tekintsenek a végzős fiatalokra: legyenek rájuk büszkék, hogy végzős diákok lettek.

Ezután a két osztályfőnök, Jakab Kristóf tanár úr és Izsák Margit tanárnő tűzte fel a diákokra a szalagot. Minden végzős részese lehetett egy értékes pillanatnak, amikor minden szem rászegeződött: mintha valamennyi tanár, vendég, iskolatárs ugyanazt gondolta volna – értékes vagy, viseld ezt a megáldott szalagot, és indulj, mert vár téged az élet.

A bál sok vidám és szemet gyönyörködtető műsorszámmal folytatódott. A 11. évfolyam palotás tánccal köszöntötte a végzősöket.  A tizenkettedikesek osztálytáncokkal és vetítéssel készültek: ezekben közös élményeiket osztották meg. A közönség elsöprő tapsokkal jutalmazta őket. A szünetben a 9. és a 10. évfolyam látta vendégül a résztvevőket bőséges hidegtálakkal, finom frissítőkkel.  A bált a tizenkettedikesek keringője nyitotta meg. A színpadon hivatásos fényképész örökítette meg a vissza nem térő pillanatokat: a frakkba és a keringőruhákba öltözött végzős fiatalokat családjuk, osztályuk, barátaik körében.

Az idei Szalagavató bál is szép emlék és ezért köszönet jár minden áldozatot hozó Szülőnek, Tanárnak és Diáknak.

A végzős diákok mostantól kabátjukra tűzve viselik a megáldott szalagot, mely jelzi, hogy újabb időszak veszi kezdetét életükben: készülnek az érettségi vizsgákra, és a gimnáziumi évek után kilépnek a nagybetűs életbe.  Nincsenek azonban egyedül. A Szalagavatón értük gyűlt össze a sok-sok vendég, akik mellettük állnak.

Isten vezérelje a tizenkettedikeseket tanulmányaikban!

Zobay Katalin tanárnő