SZMK vacsora a rendházban 2013

A Budapesti Ward Mária iskola vezetősége és a fenntartó CJ szerzetesrend nővérei október 4-én, pénteken este ismét vendégül látták az iskola szülői munkaközösségének tagjait. A vacsorán szinte minden osztály szülői közössége képviseltette magát. Az este közös vacsorával kezdődött a rendház dísztermében, és ahogy az már szokás Zsuzsa nővér „boszorkánykonyhájából” részesülhettek a vendégek finom falatokból, sőt ajándékképpen finom süteményeket, gyümölcsöt hoztak az édesanyák, nagyszerű borokkal lepték meg a vendégeket az édesapák.

A jó hangulatú vacsora és kötetlen együttlét után a találkozó formális részében a nővérek beszámoltak az iskolában folyó felújításról és a diák-lelkigyakorlatokon szerzett élményeikről. A lelkiségről folytatott tanúságtétel után a jelenlévők kérdéseket tettek fel az iskola vezetésének mindarról, amit az elmúlt hónapokban tapasztaltak. Szó esett többek között az internet használatának pedagógiai szerepéről, a művészeti nevelés szerepéről, az óraszámok és az új tanterv hosszú távú céljairól, az alsós tanulószoba esetleges átszervezéséről, az új porta átadásának időpontjáról, a honlap fejlesztéséről. Hosszas reflexió történt Ward Weekend tanulságairól. Közös tervek szövődtek az alsósok beiskolázásával kapcsolatban, az iskola támogatására szerveződő „garázsvásár”-ra vonatkozóan.

Nagy öröm, hogy többen várják már a szülői közösségből az idei lelki napot és a Ward bált, amelyre egyre nagyobb a családok érdeklődése.

A záró kör után, ahol mindenki egy szóval kifejezte, hogy mit visz magával a találkozásból az egyiket mindnyájan magunkkal visszük: „Ward-érzés”, vagyis közös út, amely közösséget, családias hangulatot, őszinteséget, nyitottságot és megosztást jelentett számunkra ezen az estén.