Balatoncsicsói nyári tábor

Júniusban került megrendezésre az első felső tagozatos nyári tábor a Zánkához közel fekvő Balatoncsicsón, ahol öt napon keresztül a gyermekekkel közösen élvezhettük a gyönyörű tájat, s betekintést nyerhettünk egy Budapesttől távoli falu életébe.
A jelentkező gyermekek nagyon motiváltan, lelkesen álltak a programokhoz, így a hosszú utazás is már rendkívül jó hangulatban, vidáman telt. A megérkezést követően elfoglaltuk szálláshelyünket, megismertük, feltérképeztük a községet, majd sportdélutánt, csapatversenyeket rendeztünk.

A jó időre való tekintettel kétszer is lehetőségünk volt a strandolásra, ahol mindenki megtalálhatta a neki megfelelő szórakozási lehetőséget. Nagy sikert arattak a kézműves programok, gondolván például a hennafestésre, ám emellett a strandfoci, a homokvárépítés, illetve a zenés torna is népszerű volt. A közös fürdések után fáradtan, ám emellett feltöltődve érkeztünk vissza szállásunkra. Ezeken az estéken tábortüzet gyújtottunk, közös erővel bográcsoztunk, szalonnát sütöttünk. Ilyenkor természetesen nem maradhattak el a közös éneklések, táncok sem.
Szerdán reggel túrázni indultunk, bejártuk a Balaton északi partjának hegyvidékes tájait, s megtekintettük az Óbudaváron található kápolnát, illetve a mosót is. Este a falubeliekkel együtt néztük az Európa Bajnokságot, közösen szurkoltunk a magyar csapatnak a helyi kivetítőnél. A tábor zárásaként csütörtök este a gyermekek bátorságpróbán, illetve éjszakai számháborúban vehettek részt.

Az utolsó nap a búcsúzásról, rendrakásról, illetve a közös beszélgetésekről szólt. A nyaralás végén megható volt látni a diákok örömeit, egymáshoz viszonyuló empatikus bánásmódjukat, figyelmességüket.
Estére természetesen mi, kísérők is elfáradva, ám emellett nagyon boldogan tértünk haza. Boldogságunkat pedig egy diáktól kapott visszajelzés fokozta: „Nagyon jól éreztem magam a táborban. Jó érzés, hogy van egy közösség, ahová ténylegesen is tartozom. Köszönöm a lehetőséget.”.
Bízunk az idei tanév végén is egy sikeres tábor megszervezésében, immáron új ötletekkel és újult erővel.