Kik vagyunk?

Bemutatkozás

 

“A diákönkormányzatok legfontosabb feladata a véleménynyilvánítás a tanulókat érintő ügyekben, valamint a diákság képviselete.” 

Ez elv alapján működünk mi is, a Ward DÖK. Törekszünk arra, hogy az itt eltöltött 4 év a diakok számára a tanulás mellett kicsit a szórakozásról is szóljon. Szeretnénk elősegíteni közösségek létrejöttét, és a pezsgő diákéletet. Ennek érdekében egész évben változatos programokkal, és kihagyhatatlan lehetőségekkel várunk benneteket.

Elnökünk: Petrov Abigél Kinga

Alelnök: Bodó Bertalan

Segítő tanár: Kormos László

Gólyatábor:

Gimnáziumunkban minden évben megrendezésre kerül a gólyatábor. A három napos esemény alatt a leendő kilencedikesek rengeteget megtudhatnak osztályukról, évfolyamukról és iskolájukról. Sok csoportos programmal, játékkal, beszélgetésekkel várjuk őket, ezzel is segítve a közösségépítést. Kiscsoportos beszélgetésekkel próbáljuk megismertetni velük az iskolában rejlő lehetőségeket. Ilyenek a Diákönkormányzat, utazások, iskolai élet és még sok más… Igyekszünk körbevezetni a gólyákat, így szeptember elsején sokkal magabiztosabban  indulhatnak óráikra. Célunk, hogy a diákok rengeteg élményt és emléket vihessenek haza, így izgatottan várhassák, hogy megkezdjék tanulmányaikat a Ward Mária Gimnázium leendő kilencedikeseiként.

Gólyabál:

Iskolánkban hagyomány, hogy minden évben megrendezzük a gólyabált. Az estére a kilencedikes fiúk kizárólag felsőbb éves lányokkal, a lányok felsőbb éves fiúkkal jöhetnek. Mindkét esetben a fiúk kérik fel a lányokat. A rendezvény egy nyitótánccal kezdődik, ami a hagyományokra való tekintettel általában angol keringő. Ezt mindenki párjával táncolja. Ezután igyekszünk a fiataloknak buli hangulatot biztosítani, hogy kedvükre táncolhassanak, és élvezzék az eseményt. A gólyabált megelőzi egy gólyaavatás, amit minden évben a 10. évfolyam szervez meg. Vicces feladatokat és dress code-ot találnak ki az új gólyáknak.

Programjaink:

  • Gólyatábor
  • Gólyabál
  • DÖK hétvége
  • Adventi kirándulás
  • Karácsonyi teaház, pizsinap, Mikulásnap
  • Farsang
  • DÖK-nap
  • Éwardzáró Party

Ha bármi ötleted vagy kérdésed van, a fentiekkel kapcsolatban, akkor ezen az e-mail címen elérhetsz minket: dok@wardmaria.hu

Ha érdekel a munkásságunk, kövess minket:)

Mindenkinek sikeres tanévet kívánunk!