Curie Környezetvédelmi Emlékverseny



Curie Környezetvédelmi Emlékversenyre iskolánkból két háromfős csapat nevezett. Az első, levelező forduló eredményei alapján mindkét csapat bekerült a területi döntőbe, melynek idén a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma adott helyet.

A területi döntőt február 18-án, szombaton délelőtt rendezték meg. A verseny feladatai három tématerülethez kapcsolódtak, melyek a hétköznapi mérgeink (mit eszünk, mit iszunk, digitális szennyezés) (1), veszélyben az élővilág (2) és a Fertő–Hanság Nemzeti Park (3) voltak. Az elméleti és gyakorlati feladatok megoldására összesen egy órája volt a diákoknak.
Iskolánk 7-es diákjai (Kubon Katalin, Szántó Balázs és Tegzes András) a 7-8. osztályosok versenyében első helyen, 9-es diákjaink (Egressy Dániel, Hamar Boldizsár és Schandl Anna Terézia) pedig a 9-10. osztályosok csoportjában harmadik helyen végeztek, így mindkét csapat bejutott a verseny országos döntőjébe, melyet április 22-én, Szolnokon rendeznek meg.
A verseny izgalmait fokozta, hogy Hamar Boldizsár a területi döntő előtti napon vállalta el, hogy helyettesíti osztálytársát (Hadarics Attilát), aki – mint eredeti csapattag – nagyban hozzájárult a levelező forduló sikeréhez, de sajnos nem tudott részt venni a verseny második fordulójában.
Az eddig sikerekhez mindkét csapat tagjainak szívből gratulálunk, és az országos döntőhöz további eredményes szereplést kívánunk.