Az iskola történelmében először (tudtommal...) került megrendezésre eme program, melyet nagy izgalommal vártunk már a tavaly év vége óta, amikor is kitaláltuk, hogy ezt mindenképp ki kell próbálnunk.

Nagyon szerettük volna, hogy jól sikerüljön, ezért még a dátumát is többször átraktuk, keresve a lehető legmegfelelőbb időpontot, hogy sokan részt tudjanak venni rajta. Így került rá sor november 22-én.

Fél hétkor találkoztunk a díszteremben, ahol Kálmán tanár úr, jobban mondva Kálmán igazgató úr, elmondta a játékszabályokat és a helyszíneket, amiket lehet használni a játék során. Miután mindenki feltette az összes kérdését, ami csak felmerült benne, két csapatra oszlottunk.  Mindenki megkereste a bázisát, amit berendezett olyanná, hogy a foglyokat, minél nehezebben lehessen kiszabadítani.

Pontban hétkor el is kezdődött az első menet. Ez viszonylag hosszúra sikeredett, mert ekkor még az egyik csapat, nevezetesen a sárgák, nem alakítottak ki jó biztonsági rendszert a bázison, így a zöldek hamar kiszabadították a foglyaikat, de ugyanakkor nehezen tudták elkapni a sárgákat, mert bújkálni és támadni nagyon jól tudtak. De végül a zöldek győzedelmeskedtek.

A következő menet rövidebb volt, mert ekkorra már a sárgák egy igen nehezen bevehető, jól felépített védelmi rendszert építettek ki az igazgató úr irányításával, aki nagyon lelkesen részt is vett a játékban, és ennek örömére meg is nyerték ezt a fordulót.

A harmadik játszma se lett túl hosszú, ugyanis a zöldek nagyon ügyesen megfigyelték, hogy hogyan is működik a sárgák bomba biztos védelmi rendszere, és sikerült is kijátszaniuk a sárgák egy gyenge pillanatában. Így az utolsó játékot is a zöldek nyerték.

Szerintem, nagyon jól sikerült ez a program, mindenki nagyon élvezte, és a visszajelzések is nagyon pozitívak voltak, amiknek nagyon örültünk. Úgyhogy én már nagyon várom a tavaszi éjszakai számháborút, amikor is nem kizárt, hogy bent aludhatunk az iskolában, és ezáltal tovább játszhatunk majd. Csak bíztatni tudok mindenkit, hogy arra jöjjön el, mert ha még többen leszünk, akár több csapatot is kialakíthatunk, ami szintén csak növelné a játék izgalmát!

Sebestény Verus