Hamupipőke mesejáték a Duna Palotában

"Hamupipőke, szülei halála után gonosz mostohaanyjával és annak két irigy lányával él kiszolgáltatott szolgasorban. A jóságos leány a sok megpróbáltatás ellenére sem adja fel a reményt, és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek szeme előtt: „légy bátor és kedves”.

Eközben a királyi udvarban vigasságot rendeznek. A Herceg meg szeretne házasodni, ezért meghívókat küldenek szét a birodalom összes hajadonjának. Pipőke reménykedni kezd, hogy ő is rátalálhat a boldogságra. Mostohaanyja nem engedi el a bálba, azonban a Jótündér segítségével üvegcipellőt és csodaszép ruhát kap. A varázslat éjfélkor elveszti hatását, ezért Hamupipőkének sebtében kell elhagynia a palotát. Ám a nagy sietségben maga mögött hagyja egyik üvegcipőjét. Majd a fiatal lány élete örökre megváltozik…

    A klasszikus mese élőszereplős feldolgozása elbűvölte a harmadik osztályos lányokat. Az előadás a Duna Palotában került megrendezésre, már maga a helyszín is pompás volt. A kiváló színészek szívvel-lélekkel jelenítették meg a karaktereket. A gyermekközönség fülig érő mosollyal és hatalmas tapssal jutalmazta a darabot.

   Ez a bájos történet rávilágít arra, hogy érdemes jónak, becsületesnek, igazságosnak, jószívűnek lenni. Bármilyen kilátástalan a helyzet, soha ne add fel.  És ha fogytán van az erőd, meríts a Szeretetből, erősítsd meg szívedet, hiszen minden a javunkra válik. Harcolj az álmaidért, de mindeközben érezd át azt is, milyen szerencsés vagy amiatt, amid van.