A felső tagozaton és a gimnáziumban

Hivatások Napja '22

Minden év január 31-e iskolánk névadójának, Ward Máriának az emléknapja. Ehhez kapcsolódóan hagyomány, hogy meghívunk az iskolába olyan vendégeket, akik hivatásukat elkötelezetten, nagy odaadással, lelkiismeretesen végzik vagy az ahhoz vezető úton vannak, azaz főiskolai, egyetemi tanulmányaikat folytatják. 

Idén több, mint 20 különböző hivatásban élő és dolgozó meghívott látogatott el hozzánk, köztük - legnagyobb örömünkre - öregdiákjaink is.

Az 5-6. évfolyam a Csodák palotájába látogatott.

 

A 7-8. évfolyamon Kovácsné Izsák Beatrix meteorológus, Patocskai Katalin színművésznő, Drinyekovszki Zsuzsanna cukrász és a Logiscool munkatársai tartottak előadást, foglalkozást. Ez követően a Fesztivál Zenekar két művésze tartott hangszerbemutatóval egybekötött minikoncertet.

 

A 9-10. évfolyamos diákoknak 7 fantasztikus ember hivatása közül válogattunk és az osztályok 4-4 vendéggel ismerkedtek meg közelebbről:

Jász Márton orvostanhallgató, öregdiákunk hivatásának megtalálásáról beszélt.

Hetyey Veronika gyógytornász a hivatásának örömeit osztotta meg.

Végh Júlia festőművész, öregdiákunk pályája indulásába, a művészélet kihívásaiba avatott be.

Csapodi Anikó konduktor rendkívül érzékletesen vezetett be bennünket a fogyatékkal élők mindennapjaiba, felvázolva a helyes hozzáállást.

Barnai Brigitta CJ szerzetesnővér mély és megindító tanúságtétele az élet és a hivatás mellett sokáig elkísér még minket.

Bőhm Nikolett válogatott kézilabdázó feltárta az élsport valamennyi szépségét, de az ezzel az élettel járó kihívásokat, nehézségeket is.

Egressy Dániel joghallgató, öregdiákunk arról beszélt, hogy kinek ajánlja a jogi pályát és mivel jár az, ha valaki a jogász szakmába vág bele.

 

A 11-12. évfolyam előadásainak/foglalkozásainak válogatásánál a továbbtanulást tartottuk szem előtt. Így 3 egyetem képviselői mutatkoztak be: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem

Ennek a két évfolyamnak is szerettünk volna hivatásokat bemutatni, így esett a választásunk a következőkre:

 

A Konnekt Egyesület képviseletében Horváth Orsolya egyetemi hallgató jött el, aki az egyesület munkáján túl saját tanulmányairól, a közösségszervezésről is beszélt.

Lengyel Gábor és Csikós Csaba mérnökök a műszaki terület iránt érdeklődő diákoknak tartottak foglalkozást.

Thuróczy György kutató a  rádióhullámok élettani hatásairól és annak kutatási módszereiről tartott előadást.

Dr. Kálmán Éva, mint praktizáló orvos az emberi test műkédésének néhány részletébe engedett bepillantást, Veszelszki Ambrus orvostanhallgató, öregdiákunk pedig az egyetemista szemével beszélt az orvosi pályára való felkészülésről.

Rónaszéki János, 6. éves kispap, öregdiákunk lelkigyakorlattal felérő tanúságot tett a minket előbb szerető Isten mellett, a hivatásáért való rajongása lenyűgögő volt.

Hammer Judit gyógypedagógusként az autizmussal élő gyerekek mindennapjaiba engedett betekintést.

Bízunk benne, hogy az idei Hivatások Napján is sikerült diákjainkat tovább segíteni hivatásuk megtalálásának útján!

A szervezőcsapat