Kolozsvári nyeremény utunk, avagy egy fotópályázat utóélete…

2015. októberében, Szilveszter tanár úr ajánlására, jelentkeztünk az Új Nemzedék Központ fotó pályázatára, az Otthon, másKÉPp-re. Csapatok nevezhettek, hármunknak kellett egy kollázst készíteni. Mi a Szabadság hidat fotóztuk le különböző napszakban, majd a hármunk képét vágtuk össze eggyé, hogy a hidat ábrázolja. A képünk címe: Szabadság

A versenyen első helyezettek lettünk, amivel értékes jutalmakat nyertünk, közte egy pünkösdi kolozsvári utazást is. Nagyon meglepődtünk ezen, mert nem is számítottunk arra, hogy az első közös pályázatunkon már nyerni fogunk.

A nyeremény úton két 3-3 fős csapat vett részt (az első és a második helyezett) 3 fős kísérettel. Pénteken már kora reggel találkoztunk a Keleti pályaudvar parkolójában, ott vette kezdetét a kalandunk. Az út kicsit elnyúlt, mert a csíksomlyói búcsú miatt mások is mentek Erdélybe. Késő délután épségben megérkeztünk, és elfoglaltuk a szállásunkat, majd vacsoráztunk és felkészültünk a másnapra (egy kis ottani Bye Alex koncerttel).

Szombaton, miután megreggeliztünk, elindultunk a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának Fotóművészeti tanszakára, ahol egy fotós tréningen vettünk részt. A tanárnő és a két egyetemista diák nagyon aranyosak voltak, sokat tanítottak nekünk. A fotós tréning alatt körbe jártuk Kolozsvárt, és sok érdekes képet készítettünk, amit este közösen megnéztünk, és a szakértő szemek kielemezték. Kipróbálhattuk a sötétkamrát, megtanultuk hogyan kell előhívni, nagyítani a képet.  Vacsora után az esténk már szabad volt. Együtt elmentünk a városközpontba, ami igazi pezsgő egyetem-város, ahol rengeteg program és hely várja a diákokat, fiatalokat. Ráadásul még erdélyi ismerőseinkkel is összefutottunk J.

Utolsó közös napunkon, pedig egy vezetett városnéző túrán vettünk részt, ami közben még több érdekességet megtudtunk a városról. Ebéd után aztán fájó szívvel búcsúztunk el Kolozsvártól, mert már indulnunk kellett haza.

Nekünk nagyon tetszett ez a kirándulás, izgalmasak voltak a programok, sok mindent tanultunk és a társaság is nagyon jó volt! Összességében tehát nagyon jó döntés volt, hogy indultunk ezen a pályázaton!

Itt szeretnénk tehát köszönetet mondani Szentgyörgyvári Szilveszter tanár úrnak a felkészítésért, valamint az Új Nemzedék Központ munkatársainak a nyereményért és a velünk töltött időért!

BZsB Team:

Bálint Barnabás, Héricz-Zöldes Zsolt, Oláh Bence