Országos elismerésben részesült Tiszáné dr. Kósa Eszter tanárnő

 Pro Progressio Alapítvány pedagógusi díj

Országos elismerésben részesült Tiszáné dr. Kósa Eszter tanárnő

Iskolánk biológiatanára, Tiszáné dr. Kósa Eszter tanárnő elnyerte a Pro Progressio Alapítvány pedagógusi díját.

A Budapesti Műszaki Egyetem által alapított díjban olyan fiatal pedagógusok részesülhetnek, akiknek diákjai az elmúlt években természettudományi területen megyei, országos vagy nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket értek el, valamint számos tanítványuk érettségizett közép- és emelt szinten. A rangos elismerésben évente 10-12 tanár illetve hasonló számú középiskola részesül, akiket a több mint 60 benyújtott pályázatból választ ki a kuratórium.

A díj átadására 2014. október 9-én, a BME informatika előadójában került sor ünnepélyes keretek között. Az elismeréseket Pakucs János, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár adták át.

A meghitt légkörű ünnepségen a díjazott tanároknak röviden beszélniük kellett önmagukról: a sikereik, eredményességük „titkáról”, a hivatásukról, pedagógusi ars poeticájukról. Tiszáné dr. Kósa Eszter tanárnő kiemelte az iskola nevelői hátterének fontosságát, a saját életében is megvalósult szülői példamutatást (a családban 3. generációs pedagógusként van jelen) és azt, hogy a tanár hozzáállása, igényessége egy-egy diákban meghozhatja azt az eredményt, hogy hasonlóan viszonyuljon ő is az adott tantárgyhoz, a tanuláshoz.

Gratulálunk tanárnőnek a rangos elismerésért, és hasonló eredményeket, sikereket kívánunk a továbbiakban is pedagógusi munkájához!

A Pro Progressio díjról és a díjátadó ünnepségről bővebben itt olvashat.

Izsák Margit
természettudományi munkaközösség-vezető