Szatmárnémeti Szeretetszolgálatos Tábor

2015. júliusában egy hetet töltöttünk a Szatmárnémeti Boldog Scheffler János Rehabilitációs és Fejlesztő Központban szeretetszolgálatos diákjainkkal. A szándékunk az volt, hogy gimnazistáinkat csatlakoztassuk az óvodás korú gyermekek számára rendezett egy hetes fejlesztő napközis táborba a terapeuták mellé gyakorlati segítségül. Mint utóbb kiderült, erre szükség is volt, mivel a táborban percre beosztott idő szerint zajlottak az egyéni, vagy csoportos terápiák, a kicsik napirendje, felügyelete, foglalkoztatása és fejlesztése folyamatos figyelmet és aktív jelenlétet, sokszor fizikai munkát igényelt. A másik, szintén nem rejtett célunk az volt, hogy diákjaink kipróbálhassák magukat ezen a nem is olyan könnyű területen. Kóstolót kaptak a felelősségteljes, igényes munkából, melyet a fejlesztő pedagógusok mutattak be számunkra. A táborban minden a kisgyermekek egészséges jólétéért, testi-lelki fejlődéséért történt, kiváló szakemberek önfeláldozó munkájával. Egyedülálló élményben volt részünk, a munkatársak természetesen, bizalmat szavazva vontak be a mindennapjaikba minket, türelemmel osztották meg a tudásukat, tapasztalataikat, örömet és fáradságot velünk. És ami minden nehézséget azonnal feledtetni tudott, a kicsik szeretete, elfogadása, ragaszkodása és szinte napról napra szemmel látható fejlődése volt.

Vendéglátóink, a Szatmári Irgalmas Nővérek annyi figyelmes szeretettel vendégeltek meg minket és olyan szép, kényelmes szállást biztosítottak a számunkra, amit nem is tudtunk méltóképpen meghálálni J! Isten áldása legyen a Nővérek, a Központ, és valamennyi dolgozójuk, terapeutájuk életén és munkáján!

Szívből köszönjük Feri atyának és Fazekas Briginek a lehetőséget, a szeretetteljes fogadtatást, reméljük lesz folytatás jövőre is!

Hálás köszönet a Congregatio Jesu Nővéreknek, amiért kezdeményezték és támogatták a programot, biztosították az autót az utazásunkhoz!

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakközépiskola nevében: Galambos Szilvia (közösségi szolgálat - koordinátor)

„Egyedülálló vendégszeretetben és törődésben volt részem, ami nagyon sokat könnyített az egyébként nehéznek ígérkező feladatokban. Ami a szolgálatot illeti a kezdeti beilleszkedést követően meglepő bizalommal fordultak hozzám, nagyon jó volt ezt érezni! Néha fárasztó és néha kicsit nehéz volt, ugyanakkor érdekes és tanulságos is. Sok élménnyel lettem gazdagabb, ezenfelül a várossal is megismerkedtem egy kissé. Köszönöm, hogy részt vehettem!” István a szatmárnémeti szeretetszolgálatos táborról

„Ez a tábor egy remek lehetőség volt arra, hogy megismerjem a problémás gyerekeket. Nem volt könnyű feladat, de hamar belerázódtunk. Szerintem nagy segítség volt a pedagógusoknak, pláne a fizikai megterhelésnél. Kellemes volt a napot kezdeni egy kis vízi „procedúrával” az Aqua Centerben, ahol meg is engedték, hogy egyedül is dolgozhassunk egy-egy gyerekkel, én nagyon élveztem a kis Bence társaságát. Ezután a Központban kellett segédkeznünk, mindegyikünknek megvolt a saját napirendje. Nekem a programok többsége tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) volt. Mindegyik gyereknek megvolt külön szabva a tornája. Eléggé mókásan teltek a napok. Sok dolgunk volt, de szabadidőnk is volt bőségesen.” Miroszláv a szatmárnémeti szeretetszolgálatos táborról