Kiss Eszter, Pethő Anna és Stumpf Kata 10.a írása

Lázasan vártuk az indulás napját, (szó szerint, ugyanis csapatunk egyik tagja aznap lázasan ébredt). Izgatottan álltunk a Műcsarnok parkolójában a buszra várva, hogy minél előbb elfoglalhassuk a legjobb helyeket. Az éjszakai utazást inkább nem taglaljuk... Érkezésünket követően egy kis faluba, Duttlenheimba osztottak minket, ahol találkozhattunk a "házi-nénikkel és házi-bácsikkal". Megismerkedtünk a "családunkkal", majd ismét útra keltünk a strasbourgi katedrálisba, hogy részt vehessünk az első esti imaóránkon. Egyáltalán nem olyan volt, mint amilyenre számítottunk, pozitívan csalódtunk. Sokat énekeltünk, és volt alkalmunk csendes imádságra is. Minden egyes esti ima után a csarnokban várakoztunk a buszunkra. Lehetőségünk volt más nemzetekkel ismerkedni, játszani.

Reggelente az egyházközségben közös imával és kiscsoportos beszélgetéssel kezdtük a napot. A Strasbourgba való huszonöt perces buszút mindig jó hangulatban telt. A délutáni program fakultatív volt: mi városnézésre indultunk. Megnéztük az Európai Parlamentet és jártunk a Petite France-on is.

A szilvesztert az egyházközségben ünnepeltük. Minden nemzet egy-egy tánccal készült, amit meg is tanított a többi országnak. Ezt nagyon élveztük. Jó volt megtapasztalni a befogadó családok szeretetét, és azt, hogy akárhány nemzet akárhány nyelven beszél, mégis tud közösen, összehangoltan imádkozni, együttműködni.

Idén irány Prága!

Kiss Eszter, Pethő Anna és Stumpf Kata 10.a

2013