Tavaszi házi muzsika 2019. 05.17.

A beszámoló szerzői Csermák Adél (Cs.A.) és Somogyi Gergely (S.G.) 5.a osztályos tanulók.

Bevezetőként Zsuzsa néni mondott egy rövid beszédet, ami engem meghatott, mert azt mondta, hogy a mai előadásokat búcsúajándékként fogja hallgatni.(Cs.A.)
Az első házi muzsika 11 évvel ezelőtt volt, már azt is Zsuzsa néni szervezte. Mocskonyi Gergely gitárzenekara hozta meg a gyerekek kedvét a fellépésekhez. Azóta minden évszakban megtartjuk. A szülők is eljönnek minket meghallgatni és velünk is énekelnek. A hangverseny végén virágosztás vagy gyümölcsevés, fánkevés van. Én mindig megpróbáltam segíteni. Az utolsó házi muzsikán rendező voltam, Zsuzsa néninek ez is az egyik nagyszerű ötlete volt.(S.G.)


Ez a tavaszi házi muzsika szuper volt. Először Gergő bácsi zenekara népdalfeldolgozásokat játszott. Az utolsó népdalt meg is tanította a közönségnek. Azután egyéni és csoportos produkciók következtek. Ezek közül a legviccesebb az Anyám tyúkja szavalat volt, mert azt el is játszották a harmadikos lányok. A tanári kórus elénekelte a Parasztkantátát, amit én játszottam előtte five hangszeremen.(Cs.A.) Sokféle hangszert hallhattunk: fuvolát, klarinétot, gitárt, hegedűt, csellót, zongorát, hárfát.(S.G.) Az utolsó előadó egy zongorista volt, aki gyönyörűen játszott.(Cs.A.)

Szilveszter Zsolt egy hűségesen visszatérő előadó, már komoly művész, kisfiú korától mindig részt vesz a házi muzsikákon.(S.G.) A hangverseny végén, amíg Zsuzsa néni a szereplőknek egy-egy szál pünkösdi rózsát adott át, közösen énekeltük a Két szál pünkösdrózsa majd a Tavaszi szél vizet áraszt dalokat.(Cs.A.)
Sajnos Zsuzsa néni nyugdíjba megy, de Dani bácsi viszi tovább ezt a hagyományt.(S.G.)