Március 3 - International World Book Day, vagyis a Nemzetközi Könyvnap.

Ward Könyvnap 2022. - epilógus

Március 3 - International World Book Day, vagyis a Nemzetközi Könyvnap.

Hétfőn felbukkantak az iskola folyosóin a ’kedvenc könyvem’ szavazóládák, adománygyűjtő helyek, és plakátok, amiből megtudhattuk, mi is vár ránk a héten. 
Egész héten lehetett cetliken bedobálni a ládákba, hogy ki melyik könyvet tartja kedvencének, amelyekből aztán kiderül, milyen filmet is nézünk pénteken.
A hét során a diákok osztályfőnökeikkel is beszélgettek ezekről a kedvencekről, és mindenki felírta azt, mely könyvek borítójából egy montázst kap majd emlékbe minden osztály. 
A hét előrehaladtával egyre több könyv gyülekezett az adománygyűjtő asztalokon, a szavazóládákban is gyűltek a papírkák.

Csütörtökön lehullott a lepel az iskola legnépszerűbb könyvéről,  és íme az első öt helyezett, tanárok és diákok szavazatai alapján:
1. J.K Rowling: Harry Potter
2. Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
3. J.R.R. Tolkien: A gyűrűk ura
4. Berg Judit: Rumini
5. Edit Eva Eger: A döntés

A Harry Potter több részére is érkezett szavazat, ezért úgy döntöttünk, a sorozat első részének 20 éves jubileumára kiadott film lesz a nyerő. Izgatottan vártuk a másnap délutánt.
Egy ’kis’ előkészület után megnyitotta ajtóit a Tolnay terem, melyben igazi moziélmény várt: Harry Potter 20. évforduló - Visszatérés Roxfortba (Harry Potter 20th Anniversary - Return to Hogwarts). A képért, hangzásért hatalmas köszönet a Herczeg Médiának!!
A gimi minden évfolyamából és a tanárok közül is voltak nézők. A film végén az arcokat látni is elég volt ahhoz, hogy tudjuk, mindenkinek nagyon tetszett a film, de szóban is megerősítettétek.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon is hozzájárult ahhoz, hogy ez megvalósulhatott. Kíváncsian várjuk, Harryt jövőre megelőzi-e valaki... :)

A szervezők: Hegedűs-Peigelbeck Júlia tanárnő és a DÖK.