Kedves Támogatónk!

Az alapítványi támogatás javasolt összege a 2023/2024-es tanévtől:
1 iskolánkba járó gyermek esetén 3 000 Ft/hó/fő = teljes tanévre 30 000 Ft/fő
2 iskolánkba járó gyermek esetén 2 500 Ft/hó/fő = teljes tanévre 25 000 Ft/fő
3 iskolánkba járó gyermek esetén 2 000 Ft/hó/fő teljes tanévre 20 000 Ft/fő
4 iskolánkba járó gyermek esetén 1 500 Ft/hó/fő teljes tanévre 15 000 Ft/fő

Ettől az évtől lehetőség van arra, hogy a szülők közvetlenül az alapítvány számlájára utalják a
támogatás összegét, egy összegben vagy évi több részletben is. Emellett a korábbi készpénzfizetési lehetőség is megmaradt az osztályok alapítványi felelősein keresztül.

Az Alapítvány várja a céges támogatásokat is, amelyeket az adott cég adóalap-csökkentő  tételként számolhat el, mivel alapítványunk közhasznúnak minősül. Kérjük, ha tudnak olyan cégről, aki támogatná munkánkat, jelezzék felénk az alapitvany@wardmaria.hu címen.

 

Idén se feledje adója 1%-át a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában lévő iskola alapítványa részére felajánlani. (A rendelkező ívet lentebb találja!)

Alapítványunk és a hozzá tartozó adószám:

Ward Mária Iskola Alapítvány: 18103081-1-41
Bankszámlaszám: 10404089-40818265

Most egyszerűbben rendelkezhet! Olvassa el a lenti tájékoztató Önre vonatkozó bekezdését!

Az egyházi 1%-ról is az EGYSZA lapon rendelkezhet a kiválasztott egyház négyjegyű technikai számának beírásával (Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011).

Hogyan rendelkezhet az adó 1+1 %-ról?

1. Ha önadózó

Az adóbevallását (a 1453-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot (adóbevallás EGYSZA jelű lapja) 2016. május 20-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton). (Nem kell kisborítékot használnia, sem a mellékelt lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

2. Ha a munkáltató készíti el az adóbevallását

Nyomtassa ki a rendelkező nyilatkozatot és vágja körbe, úgy hogy beleférjen egy kisborítékba, majd töltse ki. (Az adó 1 százalékokról szóló nyilatkozatot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Ha egyház javára is rendelkezik adójának másik 1%-áról, akkor írja be a támogatni kívánt egyház négyjegyű technikai számát az üres mezőbe. Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel pontosan a nevét, állandó lakcímét és adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2016. május 10-ig.)

3. Ha már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról

Készítse el a rendelkező nyilatkozatait tartalmazó borítékot az előző bekezdés szerint! A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához 2016. május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

4. Ha az adóhatóság készíti el az adóbevallását

Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki a rendelkező nyilatkozatot és adóbevallásával együtt küldje vissza. Az egyszerűsített bevallás esetén az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó bejelentéssel egyidőben, az adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon (1553NY-EGYSZA) legkésőbb február 15-ig.

Üdvözlettel és köszönettel: Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság

(A nyilatkozatot a következőképpen tudja kinyomtatni: rákattint az egér jobboldali gombjával s a felnyíló kis ablakban "Kép nyomtatása..." opciót választja.)