Veszelszki Anna (11.b)  és Sebestény Veronika (10.b) írása

Wardos Gólyatábor, 2013.

Idén ötödik alkalommal, augusztus 22-23-án került megszervezésre a Budapesti Ward Mária Iskola kilencedikeseinek a gólyatábor. Mint szervező és a hagyomány elindítója, részt vett a táborban Brigitta nővér is. Segítőként a szervezésbe és a lebonyolításba beszállt az iskola diák önkormányzata, (DÖK) vagyis mi. Így vehettünk részt mis is ebben a nagyon jó hangulatú programban.

22-én már délelőtt 11-kor találkoztunk a rendházban, hogy mindent előkészítsünk és a legapróbb részletekig kidolgozzunk. Elmentünk bevásárolni a vacsorához szükséges dolgokat, készítettünk üdvözlő plakátot, játékokat állítottunk össze és még sorolhatnánk, hogy mi mindent tettünk délután 2-ig, amikor is megérkeztek az első gólyák. Ezen egy kicsit meglepődtünk, mert 3 órára volt meghirdetve a gyülekező, de ugyanakkor örültünk is, mert ez azt jelentette, hogy már ők is nagyon várják a tábort, nemcsak mi.

Miután megérkezett az összes diák, aki visszajelzett, (a 33 diákból 25-en!!!), elkezdtük a várva várt programok sorát: bemutatkozás, ahol Lefler Ágnes osztályfőnökkel is jobban megismerkedhettek a diákok; majd ismerkedős játékok sorozata következett, amit mindannyian élveztünk. Nagy figyelemmel hallgattuk és figyeltük a gólyákat, sok mindent megtudtunk róluk, ezen kívül érdekes volt azt megállapítani, hogy akiknek van már az iskolában nagyobb testvére, mennyire különböznek egymástól.

A nevek begyakorlása után sok játékkal jó kis közösséggé kezdtek kovácsolódni a kilencedikesek. Vacsora után következett a tánc, amit a kezdeti húzódozás ellenére mindenki nagyon élvezett. Este gólyatáboros hagyomány szerint következett a Gellért hegyi séta (amiből a kisebb eltévedés sem hiányzott J ).  A nap végén filmnézés következett, majd éjszakába nyúló beszélgetések.

Másnap reggel zenés ébresztőt kaptak a gólyák. Első feladatuk az volt, hogy összepakolják a cuccukat, aztán pedig a reggelit készítettük elő. Evés után elmentünk imádkozni a kápolnába, ahol a végén még egy zenés vetítés is volt a régebbi gólyatáborokról.

Ezek után a diákok egy sportvetélkedőn vettek részt az iskola nagytornatermében, amiben az iskola testnevelő tanárai segédkeztek.  A vetélkedő végén Rónaszéki Janó (az egyik DÖK-ös) megtanította nekünk azt a flashmobot, amit a HungaRio-n tanult. Nagyon egyszerű kis tánc volt, jól meg is tanulták a gólyák, úgyhogy a végén egy nagyon szép kis produkció lett belőle. A sportversenyen pedig nagyon aktívak voltak, olyannyira, hogy még egy kisebb lábfájdulás is lett belőle, úgyhogy még mi, DÖK-ösök is részt vehettük ebben a fantasztikus programban.

Ebéd után elérkezett az idő az elköszönésre, de ahogy a gólyák mondták, „nem kell ide nagy búcsúzkodás, úgyis mindjárt itt az iskola”.

Nagy öröm volt nézni, ahogy a sok diákból osztály kezdett összeállni, várhatóan nagyon jó osztály!

Veszelszki Anna (11.b)  és Sebestény Veronika (10.b)